Picknick

BBQ & picknick

In en rond Kortrijk vind je heel wat fijne plekjes waar je tussen alle activiteiten door even kan rusten.
Het ideale moment om een barbecue te houden of gezellig te picknicken. 

Picknickbanken

Op het interactieve kaartje hieronder kan je alle picknickbanken in en rond Kortrijk vinden.
Zoek zo alvast een plekje uit voor een rustige lunch! 

Vul jouw picknickmand

Op stap? Neem je picknick mee, gevuld met lekkers van een lokale traiteur, horecazaak of boerderijwinkel.

Hieronder enkele tips voor onderweg.

BBQ-plekjes

De stad vindt het belangrijk dat er een gezellige en gemoedelijke sfeer hangt op pleinen en in parken. Zo voorzien wij op drie locaties publieke barbecues, waaronder één vuurplaats, die door iedereen mogen gebruikt worden. 

De barbecues kunnen door iedereen gratis gebruikt worden door vooraf te reserveren. Het gaat om afgesloten toestellen dus je hebt een sleutel nodig om het barbecuestel te gebruiken.

Raadpleeg het reglement omtrent openbaar barbecueën

 

 

Publieke barbecue - conciërgerie OC Marke

De publieke BBQ kan gereserveerd worden via oc.marke@kortrijk.be of 056/24 08 22.  Barbecueën is toegestaan in de periode van 30 april tot 30 september.

Opgelet, de publieke barbecue aan het OC van Marke mag in periodes van extreme droogte niet worden gebruikt. Naast plaatselijke vaststellingen, houden we hiervoor ook rekening met de waarschuwingen van agentschap ‘Natuur en Bos’ in de gaten. Als het in de bossen en domeinen niet veilig is om te barbecueën, dan zeker ook niet aan het OC van Marke .Enkel bij brandgevaarcode groen en geel is het gebruik van de publieke barbecue toegelaten. 

Meer info vind je hier.

Publieke barbecue - De Warande

De barbecues kunnen door iedereen gratis worden gebruikt, mits reservatie vooraf. De reservaties worden tijdens de week en tijdens de kantooruren (8-16 uur) verwerkt, niet tijdens het weekend en sluitingsdagen.  Je doet er goed aan om minimaal twee dagen op voorhand te reserveren.

Opgelet, de publieke barbecue op De Warande mag in periodes van extreme droogte niet worden gebruikt. Naast plaatselijke vaststellingen, houden we hiervoor ook rekening met de waarschuwingen van agentschap ‘Natuur en Bos’ in de gaten. Als het in de bossen en domeinen niet veilig is om te barbecueën, dan zeker ook niet op De Warande.  

Meer info vind je hier.

Vuurplaats Kortrijk Weide

Ook in het ecologisch park aan Kortrijk Weide kan je barbecueën op de vuurplaats. 

Voor de vuurplaats hoef je niet te reserveren.

Opgelet, de publieke barbecue op Kortrijk Weide mag in periodes van extreme droogte niet worden gebruikt. Naast plaatselijke vaststellingen, houden we hiervoor ook rekening met de waarschuwingen van agentschap ‘Natuur en Bos’ in de gaten. Als het in de bossen en domeinen niet veilig is om te barbecueën, dan zeker ook niet op Kortrijk Weide. Enkel bij brandgevaarcode groen en geel is het gebruik van de publieke barbecue toegelaten. 

Meer info vind je hier.