Buda-eiland

Bezoekers met een hart voor cultuur wijzen we graag de weg naar het Buda-eiland. Je vindt het tussen twee armen van de Leie.

Het pronkstuk van deze Kortrijkse uitgaanswijk is de Budatoren, een platform waar artiesten uit de meest diverse disciplines hun ding kunnen doen. In de Budascoop geniet je van de betere film uit het niet-commerciële circuit. Voor hedendaagse beeldende kunst moet je bij BuBox zijn: hier wordt resoluut gekozen voor kunstenaars die op een eigenzinnige en artistieke manier met de ruimte en de omgeving omgaan. Elk jaar wordt een uitdagend programma met vijf projecten voorgesteld. 

Buda Beach is een plek voor jong en oud om te relaxen met zicht op het heerlijke Leie-landschap. ’s Zomers wordt dit park omgetoverd tot een strand met grasveld om heerlijk te chillen.

De Budafabriek is een indrukwekkende plek waar ontwerpers, ondernemers, artiesten, studenten en actieve burgers de krachten bundelen. Het oude gebouw werd onder handen genomen door het architectenbureau van Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen. Door de toevoeging van een vijfhoekig volume aan de straatkant kreeg de gevel meer zichtbaarheid. Met een oppervlakte van 3.000 m² biedt de fabriek voldoende plaats voor tentoonstellingen, workshops en studio’s. Er is zelfs een prototypelab ondergebracht met 3D-printers, lasercutters en een heleboel machines voor creatief talent.

Afbeelding
Buda-eiland