Congreslocaties

We geven jouw ideeën de plaats die ze verdienen

Op zoek naar dé locatie voor jouw event? Graag bekijkt Meet in Kortrijk samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Met in totaal tot 40 000m² aan beurs- en seminarievloer op één locatie, vinden we sowieso de ideale plek voor jouw event. Van een persvoorstelling tot een personeelsfeest, van een publieksevent tot een vakbeurs, groot- of kleinschalig, alles kan! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Je hebt een idee voor een beurs of congres? Wij hebben jarenlange ervaring in het uitwerken ervan en staan je graag bij om er een succes van te maken!

Hoe een congreslocatie kiezen?

Ben je op zoek naar een geschikte plaats voor fair, seminar of event voor je bedrijf of associatie? Tijdens een voorafgaand gesprek bekijken we jouw gevoeligheden en wensen en gaan we 10 aandachtspunten niet uit de weg:

  1. Capaciteit en indeling: één of meerdere ruimtes, breakout rooms, flexibiliteit, geluidsdichtheid

  2. Omgeving: Welke omgeving is geschikt voor jouw evenement? Stadse of gezellige centrumomgeving of eerder een voorkeur voor groene of afgelegen plek? We houden bij omgevingskeuze eveneens rekening met aanwezige faciliteiten of goede bereikbaarheid.

  3. Bereikbaarheid: hoe reizen de MICE deelnemers? Is congres lokaal, regionaal of (inter)nationaal? Per wagen? Trein of vliegtuig?

  4. Technische faciliteiten: wat is er standaard aanwezig? Wat wens je? Alleen fysieke of ook hybride meetings? Technieker aanwezig?

  5. Personeel en vast contactpersoon: heeft locatie personeel ter beschikking? Is er vast contact nodig met verantwoordelijk Meet in Kortrijk Convention Bureau?

  6. Catering: vaste catering in-house  of extern in te huren? Streekgerechten of speciale wensen? Allergieën?

  7. Overnachting: welke hotels zijn in buurt van venue gelegen? Is er autoparking of drop-off  voor autocars nabij?  Is een congresloket mogelijk? Is personalisatie kamers en reservatie mogelijk? Kan met allen tegelijk ontbeten worden?

  8. Imago en originaliteit: Welk imago heeft de venue? Is ze toegankelijk?  Duurzaam?

  9. Budget: is de venue 100% congres- en meetinggericht of dient ze omgebouwd te worden? Kan dit budgettair? Vrij te kiezen of vaste toeleveranciers?

  10. Pre en Post: heeft stad voldoende te bieden qua pre- en postcongres mogelijkheden? Wat is te voorziene opbouwtijd op locatie congres of event? Wat kan Meet in Kortrijk Convention Bureau hier bij betekenen?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Meet in Kortrijk Convention Bureau helpt je zorgeloos op weg en vindt gegarandeerd de juiste locatie of activiteit die je voor ogen had. Wedden dat de deelnemers nog jarenlang positief aan je organisatie in Kortrijk zullen aan terugdenken?

In Kortrijk vind je  biedt een breed scala aan originele en unieke congresplekken. Vergaderen met zicht op de Leie, de Grote Markt, het Begijnhof,  in het groen, in een  knap hotel of met uitzicht op de Kortrijkse skyline? yes we can.

Onze congreslocaties zijn uitgerust met een performant wifi netwerk waardoor streamen en hybride meetings eveneens tot de mogelijkheden behoren.

 

Als Meet in Kortrijk Conventionbureau dat vanuit de stad werkt, stellen we objectief de meest geschikte congreslocaties voor en zetten die in een willekeurige volgorde op een rijtje. We selecteren deze na uw bepaling van de belangrijkste criteria, budget en eventuele gevoeligheden.

Tijdens een prospectiedag lichten we alle troeven graag persoonlijk toe en maken we vooraf een afspraak bij de mogelijke congreslocatie zodat de inspectietrip heel efficiënt kan verlopen.

Meerdaags congres?

Bereid je een meerdaags event of congres voor? Dan bieden we graag uw hotelnacht aan.

Heel wat vergader- en congreslocaties bevinden zich op wandelafstand (max 10 min) van de belangrijkste hotels in de stad.

Kortrijk Xpo ligt iets verder weg, maar is met de auto of bus in enkele minuten te bereiken. Fietsen kan natuurlijk ook.

Afbeelding
Afbeelding