In de media

Kortrijk heeft heel wat troeven en realisaties die de MICE professional zullen aanspreken.
We sommen er graag een aantal voor je op aan de hand van titels in verschenen dag-, week- en vakbladen.

Bron:
De selectie artikels werden uit volgende media items samengevat

Het Laatste Nieuws
- Het Nieuwsblad
- De Krant van West-Vlaanderen
- VSV
- Bereal
- Bouwenwonen.net
- Unesco Platform Vlaanderen
- Het nieuws van West-Vlaanderen
- VRT nws
- Radio 2
- De Standaard
- Healthcare Executive

Afbeelding

Matexpo 2021 breekt record, vakbeurs lokt 41.671 bezoekers

Matexpo, een tweejaarlijkse internationale vakbeurs voor bouwmaterieel in en rond Kortrijk Xpo, kreeg van 8 tot en met 12 september 2021 41.671 bezoekers over de vloer.

Kortrijk, uitgeroepen tot fietsstad 2020

Kortrijk heeft een sterke, coherente visie uitgebouwd en is daarmee een voorbeeld voor alle andere steden op het vlak van een integrale fietsvisie en -beleid.

Sinksenzondag 2023 was drukste dag ooit in Kortrijk

Dankzij het prachtige lenteweer en het zeer gevarieerde programma klokten de Sinksenfeesten af op 175.615 bezoekers. Zondag 29 mei was hierbij een topdag met 57.179 bezoekers. 

Flanders Make bouwt gloednieuw toptechnologisch centrum in Kortrijk

Met dit co-creatiecentrum in Kortrijk versterkt Flanders Make opnieuw zijn toonaangevende rol in de transformatie naar een competitieve, innovatiegedreven en duurzame industrie in Vlaanderen.

Kortrijkse kantorenmarkt heeft nog ruimte voor 100.000 m2 extra kantoren

In het bestuursakkoord Beste Stad van Vlaanderen spreekt Kortrijk de ambitie uit om ruimte te bieden aan ondernemen in de stad. Er is een potentieel van 100.000 m2 aan bijkomende kantoorruimte op enkele strategische locaties over een periode van 10 jaar. De speerpuntsectoren zoals de gamingindustrie en de creatieve maakeconomie kunnen nog een extra potentieel creëren.

Designstad Kortrijk lid van het Unesco-netwerk van Creatieve Steden

Kortrijk is opgenomen in het internationale UNESCO Creative Cities Network
(UCCN) in het domein van design. Het is de tweede Belgische stad die aansluit bij het netwerk van steden die creativiteit gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Zelfs Australiërs bezoeken Kortrijks nieuwe belevingsmuseum 1302

Vier maanden na de opening haalt Kortrijk 1302, waar je de Guldensporenslag multimediaal en interactief beleeft, al de kaap van 20.000 bezoekers.

Kortrijk doopt Groeninge abdij om tot Abby: een nieuw, eigenzinnig museum voor beeldende kunst

Abby is veelkleurig en meerlagig: het is een kunsthal, het nieuwe huis voor de stadscollectie, een stadsliving, creatieve broedplaats, een open atelier, een café, een schitterende meeting- en congreslocatie en een publieke tuin.

Belevingsmuseum 1302 in Kortrijk genomineerd voor ‘Oscars van de museumwereld’

Het museum 1302 uit Kortrijk is genomineerd voor de prestigieuze Museums+Heritage Award. In de categorie voor het beste gebruik van digitale middelen nemen ze het op tegen vier andere musea, onder meer uit Spanje en India. Het belevingsmuseum is nog maar acht maanden open en nu al genomineerd.

Schouwburg Kortrijk katapulteert zich naar de volgende eeuw

De Kortrijkse schouwburg ondergaat een metamorfose en moet twee jaar dicht. Achter de historische gevels komt een nieuw cultuurcafé, een congresruimte en een theaterzaal. De werkzaamheden beginnen in juni 2023 en moeten af zijn tegen juni 2025.

Kortrijk is kandidaat voor Culturele Hoofdstad van Europa 2030

Kortrijk wil in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa zijn. Vanuit dit langetermijnperspectief ontwikkelt de stad samen met al haar partners en inwoners uit de regio een strategie met een ambitieus actieplan. Kunst en creativiteit worden hiervoor ingezet.

Kortrijk telt meeste orgaandonoren van België

Na een nieuwe campagne registreerden zich weer een pak Kortrijkzanen als orgaandonor. Zo overschreed de orgaandonorhoofdstad van Vlaanderen de kaap van 7.000 donoren.

Topdokters in robotchirurgie zakken af naar Kortrijk voor congres leverchirurgie

250 topdokters uit alle hoeken van de wereld delen kennis in Kortrijk: “Bij leveruitzaaiingen van darmkanker bieden chemotherapie én robotchirurgie duidelijke kans op genezing.” Tijdens het congres delen chirurgen kennis en ervaring op vlak van robotchirurgie. Artsen uit onder meer Hongkong, India, Mexico en Saudi-Arabië volgen het congres.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Grootste bierfestival van de wereld komt naar Kortrijk met ruim 500 te degusteren bieren

Het internationaal gerenommeerde Zythos Bierfestival strijkt op 22 en 23 april 2023 voor het eerst neer in Kortrijk. Bierliefhebbers vinden er tientallen proefstanden en meer dan 500 bieren. Duizenden liefhebbers uit de hele wereld weten alvast waarheen.

Kortrijk ontvangt het Europees congres JINT Jeugdbeleid

JINT vzw en het netwerk Europe Goes Local organiseren van 4 tot en met 7 april een Europees congres over jeugdbeleid op gemeentelijk niveau met als thema ‘Go for change’. Als gaststad koos de organisatie voor Kortrijk. Bijna geen andere stad in Vlaanderen zet zo succesvol in op jongeren en jeugdwerk als Kortrijk.

Kortrijk is gaststad van Creativity World Forum 2014

Op 5 en 6 november is Kortrijk gaststad voor het Creativity World Forum (CWF), een organisatie van Flanders DC. Het CWF is de grootste conferentie rond ondernemerscreativiteit en innovatie in Europa. Internationale topsprekers komen de bezoekers inspireren tot grootse ideeën.

Kortrijk is gaststad voor Europees congres 'We stand up for Women'

Bijna 200 leden uit 43 landen buigen zich 4 dagen over het thema 'We stand up for Women' met tal van topsprekers.

Het vrouwvriendelijke, multiculturele imago van de stad, de vlotte bereikbaarheid, de goede kwaliteit en ligging van de hotels en de ware culinaire verwennerijen vormen de voornaamste drijfveren voor de keuze voor Kortrijk.