Gekleurde keien voor autisme actie

Kleurrijk keientapijt: KEIvoorAutisme (21/6-8/9)

Vlaanderen is gekend om zijn keien. Tuintjes liggen er vol van. In de historische stadscentra herinneren de straatkeien aan ons rijk verleden. En een beetje een Flandrien zoekt graag de keien op, vooral bergop.

Vlaanderen telt ook heel veel autismekeien. Mensen met autisme die iets keigoed kunnen. Mensen zonder autisme die het leven keileuk maken voor iemand met autisme. Mensen die als een vuurkei de vlam ontsteken voor een warm onthaal van mensen wiens brein anders denkt dan het doorsneebrein. En de keikoppen die hun streven naar een autismevriendelijker samenleving maar niet willen opgeven.

Al die keien verdienen het om gezien te worden. En dat bedoelen we – hoe kan het anders – letterlijk. En nu bedelven we Kortrijk onder de keien.

Kleurrijk keientapijt aan sportcampus Lange Munte en begraafplaats het Uitzicht

Tijdens de paasvakantie kon iedereen een kei inkleuren of een boodschap achterlaten op een kei. In de zomervakantie stellen we de verzamelde keien samen tentoon in de natuur, vlak bij de vernieuwde groenzone in Kortrijk, stadsgroen Vlasakker met Lange Munte, aan de ingang fietsenstalling en betonnen bushokje tussenin de begraafplaats en Sportcampus Lange Munte in de Ambassadeur Baertlaan (zie plannetje verder op deze pagina).

Er zitten werkelijk pareltjes tussen en het geheel werd geplaatst samen met kinderen met autisme van de school Bemok op een zonnige voormiddag.

Kom dit zelf bekijken en vind jouw KEI terug, of leg er gerust nog een gekleurde kei bij.

 

Zomerse wandeltip: ga op kleurrijke ontdekking in het groen.

Zomerse fietstip: we leiden ook de kleurrijke zomerfietsroute langs deze locatie.

En nog meer: ga naar de ingang van Sportcampus Lange Munte. Daar staan enkele werken tentoon van de DA's kunst expo, een tijdelijke zomerexpo door leerlingen van de Kortrijks Design & Art School DAS.

Organisatie

KEIvoorAutisme is een gemeenschappelijke campagne in het kader van Wereld Autisme Dag op 2 april van de Liga Autisme Vlaanderen, Participate, sterkmakers in autisme en Vlaamse Vereniging Autisme.

Kortrijk heeft ingetekend om mee te werken en ondersteunt hiermee deze campagne, samen met enkele lokale partners.