Kortrijk in het vizier

De getuigenissen

6 september 1944 is een belangrijke datum voor Kortrijk. Het is de dag van de Bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Dat betekent dat we dit jaar 80 jaar de Bevrijding vieren. We doen dat in Kortrijk op 8 september 2024.

Om de Bevrijding en de Kortrijkzanen die onder de oorlog leden te herdenken, verzamelden we getuigenissen. Het is niet de bedoeling om een historisch naslagwerk te creëren, maar wel om de verhalen van deze getuigen op te tekenen, zoals ze zich die herinneren. 

Haal het magazine op bij Visit Kortrijk of bekijk het hier.  Een digitaal voorproefje vind je hier: Kortrijk in het vizier | Kortrijk

De wandeling

Deze wandeling gidst de bezoeker langs de meest markante plaatsen die WO II in Kortrijk getekend hebben. Deze uitgave is een heruitgave van de wandeling uit 2019 met uitbreiding van de verdwenen Magdalenakapel en bomkrater aan het Magdalenapark.
Daar kun je herontdekken hoe de kapel er voor WOII moet uitgezien hebben en kun je aan de hand van AR het bombardement op Kortrijk in 1944 herbeleven. 

Haal de brochure op bij Visit Kortrijk of bekijk ze hier