Love Kortrijk in de lente

Love Kortrijk in de lente

De lente is feestelijk, verfrissend en relaxed

In mei moet je niet thuisblijven. In de stad valt namelijk heel wat te beleven.

Laat je betoveren door Sinksen, het vierdaagse stadsfeest waarbij sprookjes dit jaar tot leven komen. 

Blijf logeren en geniet tot in de late uurtjes van de vele straatanimatie, DJ-sets en optredens. Of sta vroeg op om pareltjes te scoren op de grootste rommelmarkt van Vlaanderen. 

Neem je tijd om langs te gaan bij onze lokale handelaars. Wist je dat veel zaken inspanningen doen om zo duurzaam mogelijk te werken? Ontdek er alles over tijdens de Faire Ronde op 11 mei.

Je energie kan je kwijt met een van de activiteiten op en rond het water. Afkoelen kan dan weer met een verfrissend drankje op een van onze gezellige terrassen

Nood aan inspiratie om een dagje Kortrijk in te vullen? Ontdek hier een dagprogramma met al onze lentetoppers.

Shoppen

Of je nu kan genieten van een stralende lentezon of moet schuilen voor een verdwaalde regenbui, shoppen is altijd een goed idee. In ons opgewaardeerd winkelwandelgebied kan je urenlang ronddwalen langs winkels en terrasjes.

Bovendien staat fair trade shoppen in de kijker op zaterdag 11 mei. Op die dag brengt onze Faire Ronde je langs heel wat handels- en horecazaken die elk op hun manier bijdragen aan een duurzame wereld.

Beleving op, rond en met water

Kortrijk wordt in één adem genoemd met de Leie. De beleving op, rond en met water gaat moeiteloos gepaard met een bezoek aan de binnenstad. Dit kan gaan van sportieve activiteiten tot een stadswandeling met 'water' als centraal thema. 

Eten en drinken

Geniet na het shoppen of sporten van een verfrissend drankje op één van onze gezellige terrassen. 

Ook honger gekregen? In de stad vind je heel wat restaurants met een aanbod voor iedereen.