De Passantenhaven

Aanmeren in de Kortrijkse binnenstad

In de Kortrijkse passantenhaven kan je in het zomerseizoen (periode van 1 april t.e.m. 31 oktober) voor maximaal 10 opeenvolgende dagen aanmeren. Er kunnen geen aanlegplaatsen gereserveerd worden. Wil je een up-to-date overzicht van de beschikbare plekken? Neem contact op met de havenmeester. 

In het winterseizoen (periode van 1 november t.e.m. 31 maart) kunnen naast passanten (maximumverblijf van 10 opeenvolgende dagen) ook langverblijvers in Kortrijk terecht. Winterverblijvers dienen vooraf bij de havenmeester hun plek te reserveren.

De steigers Passantenhaven herbergen vooral boten tot 15 meter. Er dient immers rekening gehouden te worden met een maximale doorvaarhoogte van +/- 3,1 meter onder de aanwezige bruggen. In functie van de waterstand varieert de veilige doorvaarhoogte Dambrug tussen 3m en 3m30.

De steigers Passantenhaven Handelskaai worden bij voorkeur gebruikt voor boten groter dan 15 meter.

Aanmeren is havenmeester bellen:

Karl Verniers: Tel +32 (0)485 82 92 06

De charme van aanmeren in hartje Kortrijk

Elk jaar kent het aantal plezierboten dat naar Kortrijk trekt een sterke groei. Kortrijk heeft dan ook heel wat troeven die de boottoerist verleiden om meer dan één dag met zijn boot pal in het historische stadscentrum aan te meren.

Sinds 2017 maakt Kortrijk deel uit van de UNESCO creative cities, een hele eer. Die creativiteit is niet alleen terug te vinden in de vele events maar ook in de stad zelf.

De Leie die als levensader door de stad stroomt kreeg terug haar plek in het leven van de Kortrijkzanen. Aan het water vinden we hotspots zoals de verlaagde Leieboorden en Buda Beach, maar ook prachtige bruggen die het creatieve karakter van de stad nog meer in de verf zetten. De binnenstad zelf is een combinatie van historische gebouwen en vernieuwing.

De creativiteit van de Kortrijkzanen uit zich niet alleen in cultuur, design en architectuur, maar ook in gastronomie. Getuige daarvan de vele restaurants met een excellente Gault & Millau notering. Fijnproevers en levensgenieters zijn in Kortrijk aan het juiste adres!

Tarieven
  Periode Tarieven  
Aanmeren  Zomerseizoen (01/04 - 31/10) € 12,50/ aanlegdag (incl. water en elektriciteit) Max. 10 aaneensluitende dagen
Aanmeren Winterseizoen (01/11 - 31/03) € 12,50/ aanlegdag (incl. water en elektriciteit)                Max. 10 aaneensluitende dagen
Dagforfait elektriciteit            Winterseizoen (01-11 - 31/03)                     € 10/ aanlegdag Max. 10 aaneensluitende dagen

 

Betaling

Een betaalbewijs is te verkrijgen via de betaalautomaat op de aanlegsteigers. wordt bij voorkeur geïnd door gebruik te maken van de laadpalen ( betaalautomaten op de aanlegsteigers) - kan ook contant geïnd worden tegen afgifte van een betalingsbewijs en het afleveren van een vignet “toelating tot aanmeren” door de havenmeester.