Wereldtop in gamedesign en -development

Keyplayer in creatieve design- & maakindustrie

Wereldtop in gamedesign en -development

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Game en entertainment

Droom je in 2D of 3D van werelden die nog niet bestaan? Ben je creatief, vindingrijk en ambitieus, en bovenal gepassioneerd door games, films en special effects? Wil je ongeziene dingen realiseren met de allernieuwste technologie en software? Dan ben je in Kortrijk aan het goede adres.

Kortrijk en de Flanders Game Hub vormen een hotspot voor zowel top-notch studenten, start-ups als wereldspelers in game, digital arts en entertainment.

Elk jaar groeit het Unwrap festival aan belang.

Wist je dat Kortrijk thuisstad is van een hogeschool (Howest) wiens opleiding DAE jaar na jaar wereldwijd wordt beschouwd als ‘Best Game Design & Development Schools & Colleges in the World’? Studenten uit de hele wereld worden in 3 jaar opgeleid als specialisten VFX, 3D Animation, Game Graphics Production, Game Development, Interactive Sound Production en Independent Game Production.

Let's meet!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Maakindustrie

De meeste bedrijven uit de textiel-, hout- en meubelsector zetten vandaag al in op innovatie, duurzaamheid en circulariteit. Ze vormen het kloppend hart voor de in Kortrijk verankerde maakindustrie. De bouw van het Flanders Make Centre, the house of manufacturing & technicum in Kortrijk, een ontmoetingsplaats en een praktische leerplek voor de maakindustrie, is een nieuw bewijs van de toppositie die de stad bekleedt.

In deze site worden de nieuwste industrie 4.0 technologieën en productiemethodes uitgetest. Ondernemingen ontdekken er hoe ze op een laagdrempelige manier optimaal kunnen investeren in hun eigen productieomgeving voor de toekomst. Dat is belangrijk voor een duurzame productie, voor werkbaar werk voor de werknemers en voor de welvaart in ons land.

Het aanpalende Technicum biedt plaats aan 600 leerlingen uit het technisch en beroepssecundair onderwijs om hen voor te bereiden op een job in de maakindustrie.

Contacteer ons

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nergens is maakindustrie zo thuis als in Kortrijk

Productiebedrijven kunnen er niet meer omheen: hun klanten verwachten steeds meer producten op maat, snel geleverd en liefst zonder extra kosten. Wie erin slaagt om hierop in te spelen, is de concurrentie meteen een stevige stap voor. Flanders Make helpt bedrijven om die noodzakelijke omschakeling naar slimme, digitale fabrieken voor de toekomst te realiseren, waarin de medewerkers een sleutelrol blijven spelen. Dankzij nieuwe technologieën wordt het werk voor heel wat werknemers boeiender en gemakkelijker.

Designregio Kortrijk (DRK) is het platform voor creativiteit, innovatie en ondernemerschap van de regio Kortrijk.

Designregio Kortrijk organiseert projecten die creativiteit, innovatie en ondernemerschap stimuleren, inspireert met goede praktijken en connecteert een netwerk van bedrijven, ontwerpers, onderwijs en publieke ruimte.

Dankzij onze lange traditie in dit veld behoort de Kortrijkse regio sinds najaar 2017 tot een wereldwijd netwerk van topsteden die creativiteit gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling: het UNESCO Creative Cities Network.

Draag je innovatie en design een warm hart toe? Heb je zelf een idee voor nieuwe initiatieven? Of zoek je contacten in circulaire co-creatie of design thinking? We zetten een meeting voor je op.

Afbeelding