Zomer in Kortrijk

Zomer in Kortrijk 2024

Kortrijk kleurt je zomer

De zomer in Kortrijk is fleuriger dan ooit! De nieuwe zomerfietsroute brengt je langs de kleurrijkste, kunstige plekjes in de stad. Je fietst langs de 'Golden River' via groene longen en flashy streetart. Een gele trui heb je niet nodig: de recreatieve fietstocht is perfect geschikt voor groot en klein.

Met onze kleurwedstrijd kan je de kunstenaar in jezelf loslaten en heel wat leuke prijzen winnen. Pak je stiften en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je de zonnige vibes van Kortrijk vastlegt op papier. 

Vergeet ook niet te genieten van het zomeraanbod van onze fantastische ondernemers. Van sfeervolle terrassen met vrolijke parasols tot boetiekjes gevuld met levendige souvenirs en zomerse outfits.

Of laat je verrassen door de kleurrijke verhalen van Kortrijk tijdens een van onze begeleide stadstochten en boottochtjes

Voor de cultuurliefhebbers: onze rijkgevulde evenementenkalender wordt deze zomer getopt door de kunsttriënnale: After Paradise.

Download hier ons zomermagazine

 

Kortrijk met het gezin

De zomer heeft heel wat in petto voor gezinnen. Kies je favoriete activiteiten en ga resoluut voor 2 maanden quality time met de kinderen. 

Zin om de stad volledig te verkennen? Word stadsdetective en vind zo veel mogelijk, soms verborgen, fijne plekjes.

Je gezinsuitstap in Kortrijk begint bij het infopunt, waar je een inkleurbare postkaart en kleurpotloodjes kan ophalen (tot einde voorraad). Kleur de tekening in en maak kans op vele leuke prijzen!

Shoppen

Vakantie, da's tijd maken om te shoppen. Deze zomer staat in het teken van slow shopping. Kom helemaal tot rust tijdens je dagje shoppen in Kortrijk. Ons vergroend winkelwandelgebied en de zalige zomerterrassen zorgen ervoor dat je helemaal relaxed terug naar huis gaat. 

Daarnaast kan je ook dit jaar de sfeer komen opsnuiven tijdens onze braderieën. Koop je favoriete hebbedingen bij de lokale handelaars en geniet ondertussen van diverse animatie. Bovendien maak je kans op leuke prijzen dankzij onze braderiewedstrijd!

Tip: liever een meerdaags bezoek aan Kortrijk? Bekijk hier waar je zorgeloos kan overnachten.

Sport en spel

Mag het wat actiever zijn? Voor de sportievelingen hebben we jaarrond een ruim aanbod aan sportmogelijkheden, zowel indoor als outdoor.  

Voor wie verfrissing zoekt, is er heel wat te beleven in en rond het water. Houd je meer van urban sports? Ook dan kan je je zeker uitleven. 

Nieuw zijn de AR-games in de stad. Zoek ontsnapte dieren, leer meer over de historiek van onze bruisende stad aan het water of train je eigen draak. Dit alles dankzij augmented reality, waarbij virtuele elementen worden toegevoegd aan de echte wereld.

Wandelen en fietsen

Deze zomer brengen onze routes je langs de kleurrijkste, opmerkelijkste en meest rustgevende plekjes in de binnenstad en daarbuiten. 

Tip: al onze fietsroutes staan gebundeld op onze RouteYou-pagina.

Tips voor warme zomerdagen

Wanneer het kwik in de stad stijgt, kan je op verschillende plaatsen terecht voor afkoeling. Ga het water in of op, zoek groene schaduwplekjes op of verfris je innerlijke zelf met een drankje of ijsje.

Op de kalender

De zomeragenda is vrolijk gekleurd. Je hoeft je niet te vervelen met de vele events die onze stad laten leven: dagen en avonden vol dansbare muziek, lekker eten, boeiende workshops en gezellige gezinsactiviteiten vullen je zomerdagen. 

Historische toppers

Aan historisch erfgoed geen gebrek in de binnenstad. Als een van de oudste steden van België zijn er vele verhalen te vertellen over onze geschiedenis. Benieuwd naar onze toppers die trouwens ook gratis te bezichtigen zijn?

Kunst in Kortrijk

In Kortrijk bruist het van de creatieve zielen. Zowel lokaal talent als internationale waarden krijgen deze zomer de stad als tentoonstellingsplek. Verken de binnenstad en deelgemeenten met de expo DA'S Kunst met werken van leerlingen van Design & Art School (DAS) Kortrijk. De Triënnale haalt dan weer internationale namen naar de stad met indrukwekkende kleurrijke werken.

Partners Zomer in Kortrijk 2024

Het zomerprogramma in Kortrijk kwam tot stand met behulp van vele partners. Zowel intern en extern willen we alle partijen bedanken die hun schouders mee onder dit initiatief zetten.

Hier vind je een volledig overzicht van onze meewerkende partners.

Aangenaam verblijf in Kortrijk